Blapp

Blapp

Telerehabilitació del llenguatge

Una aplicació gamificada per assegurar la continuïtat assistencial domiciliària.

A Òmada continuem desenvolupant projectes que faciliten la rehabilitació domiciliària.

Aquesta línia de treball, iniciada amb Funny Friends, a més de garantir els objectius terapèutics, s'orienta a la millora en l'adherència al tractament, gràcies a elements lúdics i sistemes de recompensa.

L'explorador galàctic Blapp i la seva tripulació han arribat a la Terra per preparar una exposició sobre el nostre planeta... però no acaben d'entendre'ns ni d'entendre el nostre idioma. Necessiten l'ajut de l'usuari, que es convertirà en mestre i aventurer en sessions logopèdiques on es treballen tots els aspectes de la llengua: des de l'articulació de sons a l'elaboració de discurs.

Descripció

L’Hospital Sant Joan de Déu lidera aquest projecte amb el qual es pretén facilitar la continuació assistencial en l’àrea de les teràpies de rehabilitació mitjançant la telemedicina.

Blapp fa servir un gestor intel·ligent que suggereix itineraris de teràpia i que s'adapta automàticament a l’evolució del pacient. També incorpora sistemes de reconeixement de veu que permeten treballar la funció expressiva del llenguatge. El principal repte de Blapp ha estat desenvolupar un sistema efectiu amb aquestes funcionalitats que permet donar suport al cas d’infants amb diversitat cognitiva, amb trastorns de la parla i del llenguatge conseqüència de patologies com el Dany Cerebral Adquirit (DCA) o amb Trastorns Específics del Llenguatge (TEL).

Fitxa tècnica

  • Entitats participants

    Itchycoo-Labs
    Verbio
    Òmada Interactiva
    i2CAT
    HSJD
    FSJD
  • N. de referència

    COMRDI15-1-0026
  • Ajut concedit

    631.792,12 €
  • Data d'inici

    15 d’octubre de 2016

Aquest projecte ha estat cofinançat per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER amb el suport d’ACCIÓ - Generalitat de Catalunya.

Acció. Generalitat de Catalunya. Unió Europea: Fons Europeu de Desenvolupament Regional